Glashandel Lievens kan uw woning of bedrijf voorzien van diverse soorten glas op maat

eventueel gecombineerd met diverse afwerkingen:

  • zonwerend glas
  • geluidswerend glas,
  • ingebouwde mellen,
  • kruiskozijnen,
  • ondoorzichtig/gematteerd glas
  • decoratief figuurglas.

Glashandel Lievens is bovendien gespecialiseerd in de plaatsing van hoogrendementsglas in bestaande ramen (hout, PVC & ALU).

Bestaande ramen worden vakkundig aangepast!

glas op maat

Enkelvoudig vensterglas

Vlakglas, zoals enkel vensterglas ook wel genoemd wordt, werd voorheen gebruikt in de standaard beglazing van gebouwen en woonhuizen. Bij renovatie en nieuwbouw wordt gekozen voor (superisolerend) dubbel glas en het enkel glas wordt alleen nog gebruikt in de binnenruimtes zoals het glas boven de binnendeur etc. Wij kunnen enkel glas ook bewerken: zoals zandstralen, UV-verlijmen, uitsparingen voorzien, gaten boren enz.

Gewoon dubbel vensterglas

Isolatieglas (dubbel vensterglas) bestaat minimaal uit twee glasplaten die op een bepaalde afstand (spouw) van elkaar luchtdicht met elkaar zijn verbonden, zodat een isolerende spouw ontstaat. Dubbel glas wordt toegepast in kozijnen en ramen van gebouwen voor een betere warmte-isolatie en geluidsisolatie.

Hoogrendementsglas / superisolerend vensterglas

Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan gewoon dubbel vensterglas. Dit vensterglas bestaat ook uit twee glasbladen met daartussen een spouw. Bij gewoon dubbel glas is de spouw gevuld met lucht. Bij hoogrendementsglas is de spouw gevuld met een edelgas (argon of krypton). Dit beperkt het warmteverlies aanzienlijk.

Extreem isolerende dubbele beglazingen

De nieuwe generatie superisolerende dubbele beglazingen van AGG Thermobel 0.8, is geschikt voor uw woning. Zij biedt op het ogenblik de beste thermische isolering (Ug 0,8) op de markt van dubbele beglazingen. Een ideaal product dus voor wie op zoek is naar een compacte, lichte en superisolerende glasoplossing.

Driedubbel vensterglas

Deze isolerende drievoudige beglazing bestaat uit drie glasbladen waarvan de twee buitenste bladen voorzien zijn van een isolerende coating. Met drievoudige beglazingen kunnen de energiekosten worden beheerst en kan aan de hoogste isolatienormen worden voldaan (Ug-waarde tot 0,4). Zij worden ook gebruikt in bouwprojecten die een extreem laag energieverbruik vereisen (passieve woning, enz.).

De meeste glassoorten kunnen uitgerust worden met de volgende opties

Zonwerend vensterglas

De zontoetredingsfactor (ZTA of SF) is het percentage zonne-energie dat door de beglazing dringt. Hoe groter dit percentage, hoe meer gratis warmte het gebouw binnen komt en hoe minder u dus in de winter hoeft te stoken. Al naargelang de oriëntatie van de zon zal men voor een hogere dan wel lagere zontoetredingsfactor kiezen.

veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Veiligheidsglas is een gehard glas dat een groter veiligheidsniveau biedt dankzij deze 3 voordelen:

– betere weerstand tegen mechanische schokken

– betere weerstand tegen thermische spanning in het geval van breuk

– versplintering in kleine onscherpe scherven

gelaagd glas

Inbraakwerend vensterglas

Stratobel gelaagd glas (verschillende glaslagen gelamineerd met een of meerdere polyvinylbutyral-folies) biedt een hoger veiligheidsniveau en is buitengewoon moeilijk te breken. Wanneer het glas breekt blijven de scherven aan de PVB-folies kleven. Deze beglazingen hebben de voorkeur wanneer u zich wilt beschermen tegen ongevallen en/of diefstal (inbraakrisico’s, grote glazen puien, balustrades,…). Door de plaatsing van PVB-folies tussen de glaslagen wordt bovendien de akoestische isolatie van een beglazing verbeterd en de Uv-straling geabsorbeerd (hetgeen de risico’s op verkleuring door de zon beperkt).

Geluidswerend vensterglas

Als u in de buurt van een spoorlijn, een luchthaven of zelfs een gewone weg woont, zal het voor u van groot belang zijn dat uw beglazingen een goed akoestisch isolatievermogen bieden. Het niveau van geluidssterkte wordt meestal berekend in decibel (dB). Het niveau van geluidsbescherming wordt weergegeven in een “gewogen geluidverzwakkingsindex” of Rw (C ; Ctr). AGC kan beglazingen leveren die al naargelang hun samenstelling een akoestische isolatie tot Rw = 51dB bieden.

Brandwerend vensterglas

AGC heeft een compleet assortiment brandwerend glas dat een unieke combinatie vanlicht, transparantie en brandbeveiliging biedt. Het gamma werd getest en goedgekeurd volgens Europese en nationale normen voor alle bouwtoepassingen, profieltypes, weerstandsklassen en tijdsspannen.
De vereiste brandweerstand wordt gespecificeerd door de respectieve nationale bouwverordeningen, overeenkomstig een risicobeoordeling op basis van de bouwkenmerken en de locatie van het geteste element (gevel, scheidingswanden, trappen, enz.)

Menu